Schab pieczony w majeranku

Schab pieczony w majeranku

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Tak przygotowany schab można jadać na ciepło lub na zimno.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 90 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Tak upieczony schab jest bardzo aromatyczny za pachnących dodatków - majeranku, soku pomarańczowego, czosnku i cukru. Dzięki dodaniu do marynaty nieco musztardy jest on miękki i kruchy. Polecamy schab pieczony w majeranku.

Składniki

  • 1,2 kg schabu

  •  

  • Marynata:

  • 4 łyżki musztardy Dijon

  • 2 łyżki brązowego cukru

  • 2 łyżeczki majeranku

  • 2 rozgniecione ząbki czosnku

  • pół szklanki soku pomarańczowego

  • pół łyżeczki pieprzu

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Składniki marynaty dokładnie wymieszaj, odstaw na godzinę, żeby się przegryzły.

  • Marynatą natrzyj mięso, zawiń w folię i włóż do lodówki na całą noc.

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wstaw mięso i piecz ok. godziny.

Ocena: 3,5