Sałatka z tuńczyka z selerem naciowym: przepis

Sałatka z tuńczyka z selerem naciowym: przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Tuńczyk, seler naciowy i  ryż doskonale się ze sobą komponują.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Sałatka z tuńczyka z selerem naciowym i ryżem to idealna przekąska na poprawę pamięci. Kombinacja smaków - tuńczyka, selera, ryżu odpowiada prawie wszystkim. Wypróbuj nasz przepis na lekką, zdrową  i pożywną sałatkę z tuńczyka.

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym

  • 2 łodygi selera naciowego

  • czerwona papryka

  • torebka ciemnego ryżu

  • cebula

  • łyżka majonezu

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

  • sól,

  • pieprz

  • ewentualnie garść oliwek

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ryż ugotuj na sypko.

  • Tuńczyka odsącz z zalewy.

  • Selera pokrój w cienkie plasterki, a paprykę i cebulę w kostkę.

  • Wymieszaj przygotowane składniki, ewentualnie dodaj oliwki. Dopraw solą i pieprzem, polej sosem z jogurtu i majonezu.

Ocena: 5