Sałatka z gotowanej ryby z ryżem i pomidorami - sycąca i smakowita sałatka rybna
Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 6 OSÓB
Sałatka z marynowanego selera, kukurydzy, szynki i jogurtu to pyszna przekąska gotowa w 20 minut. Wystarczy tylko wszystko pokroić i wymieszać.
Składniki
1 słoik marynowanego selera
1 puszka kukurydzy
1 średni por
1 czerwona papryka
150 g szynki gotowanej
200 ml jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie krok po kroku:
Selera i kukurydzę odcedzić.
Pora pokroić w paseczki, posypać solą i pieprzem, zalać jogurtem i odstawić na 15 minut.
Paprykę i szynkę pokroić w kostkę.
W misce wymieszać selera, kukurydzę, paprykę i szynkę.
Dodać pora razem z jogurtem. Wymieszać.
Odstawić do lodówki na 30 minut.
Kup online
Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem!
Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska