Sałatka z rzodkiewek siostry Anastazji

Sałatka z rzodkiewek siostry Anastazji

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z rzodkiewek i jajek

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z rzodkiewek siostry Anastazji jest doskonała zarówno jako dodatek do drugich dań, jak i samodzielna przekąska śniadaniowa do pieczywa. Można ją zaserwować na Wielkanocne śniadanie. Rzodkiewka ma mało kalorii, jest zasadotwórcza, zawiera n.in. dużo potasu, magnezu i wapnia, z witamin tylko A i trochę C. Najzdrowsze są oczywiście krajowe rzodkiewki gruntowe.

Składniki

  • 2 pęczki rzodkiewki

  • 1 pęczek szczypiorku

  • 3 jaja

  • 2 serki wiejskie

  • 1 mała cebula

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ugotowane jaja oraz rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  • Szczypiorek i cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać serek, doprawić i ponownie wymieszać.

  • Przybrać plasterkami rzodkiewki i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,3