Surówka z cebulki dymki - wiosenna dawka odporności

Surówka z cebulki dymki - wiosenna dawka odporności

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Cebulka dymka doskonale nadaje się do przygotowania wiosennej surówki

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Surówka z cebulki dymki to cudowne zestawienie smaków - lekko ostrego szczypiorku, winnych jabłek i delikatnych aksamitnych jajek. Wiosenna i pełna witamin - doda energii i pomoże w ochronie przed infekcjami.

Składniki

  • 2 pęczki cebulki dymki

  • 2 winne jabłka

  • 2 jajka ugotowane na twardo

  • 3 łyżki posiekanego koperku

  • łyżka soku z cytryny

  • 2-3 łyżki śmietany

  • sól i szczypta cukru do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Obrane jabłka pokroić w cienkie słupki, skropić sokiem z cytryny.

  • Połączyć z drobno posiekaną dymką i pokrojonymi  w kostkę jajkami.

  • Śmietanę wymieszać z cukrem, solą i koperkiem, polać sałatkę, wymieszać i schłodzić przed podaniem.

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3