Surówka z cebulki dymki - wiosenna dawka odporności

2021-03-29
Surówka z cebulki dymki - wiosenna dawka odporności
Autor: Shutterstock Cebulka dymka doskonale nadaje się do przygotowania wiosennej surówki
łatwy
15 min
4

Surówka z cebulki dymki to cudowne zestawienie smaków - lekko ostrego szczypiorku, winnych jabłek i delikatnych aksamitnych jajek. Wiosenna i pełna witamin - doda energii i pomoże w ochronie przed infekcjami.

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 2 pęczki cebulki dymki
  • 2 winne jabłka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • łyżka soku z cytryny
  • 2-3 łyżki śmietany
  • sól i szczypta cukru do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Obrane jabłka pokroić w cienkie słupki, skropić sokiem z cytryny.
  • Połączyć z drobno posiekaną dymką i pokrojonymi  w kostkę jajkami.
  • Śmietanę wymieszać z cukrem, solą i koperkiem, polać sałatkę, wymieszać i schłodzić przed podaniem.