Ziemniaczane kruche paluszki lub ciasteczka - efektowna przekąska za grosze
Sałatka z wędzonej makreli z cykorią i oliwkami

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Liście cykorii można zastąpić dowolną sałatą lub szpinakiem.
Ocena: 0,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 0 MINUT
Porcja dla: 0 OSÓB
Sałatka z wędzonej makreli z cykorią i oliwkami to pomysł na wykorzystanie wędzonej ryby. W towarzystwie oliwek i cykorii smakuje ona wyśmienicie.
Składniki
1 wędzona makrela
1/2 cykorii
1 ogórek
2 pomidory
kilka zielonych oliwek
3 łyżki majonezu
1 łyżka octu
1 łyżka musztardy
sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Makrelę obrać z ości i skóry, mięso podzielić na mniejsze kawałki.
Cykorię umyć i porwać na mniejsze części, oliwki pokroić na pół.
Pomidory i ogórka pokroić na plastry. Wymieszać z rybą i oliwkami.
Cykorię ułożyć na półmisku, na nią wyłożyć pozostałe warzywa z rybą.
Majonez wymieszać z octem i musztardą. Sosem polać sałatkę.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
Jak utrzymać wagę po schudnięciu. TUTAJ!