Sałatka z wędzonej makreli z cykorią i oliwkami

Sałatka z wędzonej makreli z cykorią i oliwkami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Liście cykorii można zastąpić dowolną sałatą lub szpinakiem.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Sałatka z wędzonej makreli z cykorią i oliwkami to pomysł na wykorzystanie wędzonej ryby. W towarzystwie oliwek i cykorii smakuje ona wyśmienicie.

Składniki

  • 1 wędzona makrela

  • 1/2 cykorii

  • 1 ogórek

  • 2 pomidory

  • kilka zielonych oliwek

  • 3 łyżki majonezu

  • 1 łyżka octu

  • 1 łyżka musztardy

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makrelę obrać z ości i skóry, mięso podzielić na mniejsze kawałki.

  • Cykorię umyć i porwać na mniejsze części, oliwki pokroić na pół.

  • Pomidory i ogórka pokroić na plastry. Wymieszać z rybą i oliwkami.

  • Cykorię ułożyć na półmisku, na nią wyłożyć pozostałe warzywa z rybą.

  • Majonez wymieszać z octem i musztardą. Sosem polać sałatkę.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Jak utrzymać wagę po schudnięciu. TUTAJ!

Ocena: 5