Sałatka z porów i selera naciowego z fetą - chrupiąca i wyrazista sałatka z młodych warzyw

Sałatka z porów i selera naciowego z fetą - chrupiąca i wyrazista sałatka z młodych warzyw

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z porów i selera naciowego świetnie smakuje z dodatkiem sera feta.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z porów i selera naciowego z fetą - szybka, prosta, i bardzo aromatyczna bomba witaminowa. A przy tym bardzo smaczna. Pamiętajmy jednak, aby posolić ją już po przygotowaniu i uprzednim spróbowaniu. Ser feta jest słony i niekiedy wystarcza, aby danie było smaczne. Dodatkowa porcja soli może wtedy zepsuć smak.

Składniki

  • 2 pory

  • 4 łodygi selera naciowego

  • 1 opakowanie sera feta

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 1 łyżka oliwy

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pory umyć i pokroić w krążki, seler umyć i pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w drobną kostkę.

  • Z oliwy i cytryny zrobić sos, przyprawić solą i pierzem. Składniki pomieszać i polać sosem.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5