Bardzo prosta i niezwykle zdrowa surówka z jarmużu z kiszonymi ogórkami i jabłkiem

Bardzo prosta i niezwykle zdrowa surówka z jarmużu z kiszonymi ogórkami i jabłkiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka z jarmużu z kiszonymi ogórkami i jabłkiem jest smaczna i dostarcza wielu cennych składników odżywczych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jarmuż kilka lat temu tryumfalnie powrócił na nasze stoły, dzięki swoim właściwościom prozdrowotnym. Najzdrowszy jest podawany na surowo, na przykład w pysznej surówce.

Składniki

  • 250 g jarmużu

  • 2 kiszone ogórki

  • 2 winne jabłka

  • 1/2 szklanki śmietany

  • sok z cytryny

  • sól

  • cukier

  • 1 łyżka posiekanej natki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jarmuż umyć, oczyścić z twardych włókien i drobno poszatkować.ogórki i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  • Śmietanę doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać jarzyny ze śmietaną. Posypać natką.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4