Chrupka surówka z kalarepy, jabłka i marchwi w jogurtowym sosie

Chrupka surówka z kalarepy, jabłka i marchwi w jogurtowym sosie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Lubicie chrupiące surówki? Jeśli tak, to ten przepis was ucieszy. Chrupka surówka z kalarepy, jabłka i marchwi w jogurtowym sosie to doskonała porcja warzyw i owoców. Samo zdrowie!

Składniki

  • 2 kalarepki

  • 2 marchewki

  • 2 jabłka

  • 150 ml jogurtu naturalnego

  • 100 ml majonezu

  • sól i pieprz do smaku

  • natka pietruszki (opcjonalnie)

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jogurt wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić.

  • Warzywa i owoce obrać i zetrzeć na długie strużyny. 

  • Wszystko wymieszać razem. 

  • Podawać od razu, ewentualnie posypać natką pietruszki. 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: 

Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4,3