Rzodkiewki pieczone z syropem klonowym i tymiankiem

Rzodkiewki pieczone z syropem klonowym i tymiankiem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Syrop klonowy nadaje rzodkiewce pyszny lekko słodki smak.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Rzodkiewki pieczone z syropem klonowym i tymiankiem są pyszne i aromatyczne. W sam raz jako dodatek do wiosennego obiadu, lub mała przegryzka między posiłkami.

Składniki

  • 3 pęczki rzodkiewek

    2 łyżeczki syropu klonowego

    4 łyżki oleju sezamowego jasnego

    1 łyżka świeżego tymianku

  • szczypta kminu rzymskiego

  • szczypta chili

    sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rzodkiewki umyć i pokroić na połówki. Syrop wymieszać z olejem i przyprawami.

  • Włożyć rzodkiewki do zalewy, dokładnie w niej obtoczyć i zostawić na 20-30 min.

  • Przełożyć warzywa do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na 30 min (180 st.C.).

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0