Smażone papryczki padron: przepis na hiszpańskie tapas

Smażone papryczki padron: przepis na hiszpańskie tapas

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Smażone papryczki to pyszna przekąska do wina

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smażone papryczki padrón są doskonałe jako przystawka, dodatek do grillowanego mięsa lub pogryzania przy kieliszku wina. Papryczki padrón to ulubione tapas Hiszpanów. Usmażone papryczki padrón je się, chwytając za ogonki. 

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Papryczki dokładnie umyć i osuszyć.

  • Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać zmiażdżony nieobrany czosnek i smażyć do zeszklenia czosnku. 

  • Zdjąć czosnek z patelni i dodać papryczki.

  • Smażyć na średnim lub mocnym ogniu, co jakiś czas mieszając.

  • Gdy papryczki są już miękkie, a ich skórka nieco przypalona, zdjąć z patelni i oprószyć solą. 

Ocena: 3,7