Przepyszne kulki z koziego twarogu i koperku w różnych wersjach smakowych

Przepyszne kulki z koziego twarogu i koperku w różnych wersjach smakowych

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kulki z koziego twarogu można obtoczyć w różnorodnych dodatkach.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Kozi twaróg znakomicie komponuje się z wieloma dodatkami, dlatego można z niego przygotować świetną przekąskę w wielu wariacjach. Proponujemy kolorowe kulki w wielu smakach, w sam raz na imprezę.

Składniki

  • 500 g koziego twarogu

  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego

  • 3 łyżeczki świeżo posiekanego koperku

  • 1 łyżeczka soli

  • Opcjonalnie:

  • mielona papryka

  • pestki granatu

  • szczypiorek

  • orzechy

  • ziarna sezamu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Twaróg wmieszać z drobno posiekanym koperkiem i przyprawami na jednolitą masę. Uformować z niej kulki o średnicy ok 2 cm.

  • Kulki obtoczyć w ulubionych przyprawach, bakaliach lub ziołach.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0