Paluszki z ciasta francuskiego po brzegi wypełnione pastą z szynki

Paluszki z ciasta francuskiego po brzegi wypełnione pastą z szynki

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Paluszki z ciasta francuskiego po brzegi wypełnione pastą z szynki to łatwa i pyszna przekąska.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smaczna, łatwa i pomysłowa przekąska, która znika z talerza w kilka chwil. Chrupkie i delikatne ciasto francuskie wypełnione po brzegi pastą szynkową z ostrą nutą wasabi i pachnącą koperkiem.

Składniki

  • 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego

  • 1 jajko

  • 1 łyżka sezamu

  •  

  • Farsz:

  • 200 g szynki

  • 2 łyżki serka śmietankowego

  • 2 łyżki majonezu

  • 1 łyżeczka wasabi

  • 1 łyżka posiekanego koperku

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ciasto pokroić na paski i dość ściśle nawinąć na foremki do rurek.

  • Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem lub czarnuszką.

  • Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C. na 15 min.

  • Składniki farszu zblendować na pastę. Napełnić nią wystudzone paluszki.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3