Ogórkowe wieżyczki z nadzieniem rzodkiewkowym - efektowna i lekka przystawka

2021-03-29
Ogórkowe wieżyczki z nadzieniem rzodkiewkowym - efektowna i lekka przystawka
Autor: Shutterstock Ogórkowe wieżyczki to pyszna, lekka przekąska.
łatwy
15 min
4

To bardzo łatwa w przygotowaniu, smaczna i jednocześnie bardzo efektowna przekąska. Ogórkowe wieżyczki bardzo ładnie wyglądają na stole. Sprawdzą się zwłaszcza w sezonie, kiedy mamy najlepsze świeże warzywa.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 2 długie ogórki
  • 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 6 rzodkiewek
  • 0,5 jabłka
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ogórki obrać i pokroić na kawałki o długości ok 4 cm. Wydrążyć łyżeczką środek pozostawiając dno.
  • Szczypiorek posiekać drobno, jabłko i rzodkiewkę (2 zostawić do dekoracji) umyć i zetrzeć na tarce.
  • Jabłko, rzodkiewkę i szczypiorek wymieszać z serkiem i przyprawić do smaku. Ogórki wypełnić farszem. Udekorować plasterkami rzodkiewek.