Ogórkowe wieżyczki z nadzieniem rzodkiewkowym - efektowna i lekka przystawka
2021-03-29
łatwy
15 min
4
To bardzo łatwa w przygotowaniu, smaczna i jednocześnie bardzo efektowna przekąska. Ogórkowe wieżyczki bardzo ładnie wyglądają na stole. Sprawdzą się zwłaszcza w sezonie, kiedy mamy najlepsze świeże warzywa.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 2 długie ogórki
- 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego
- 0,5 pęczka szczypiorku
- 6 rzodkiewek
- 0,5 jabłka
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ogórki obrać i pokroić na kawałki o długości ok 4 cm. Wydrążyć łyżeczką środek pozostawiając dno.
- Szczypiorek posiekać drobno, jabłko i rzodkiewkę (2 zostawić do dekoracji) umyć i zetrzeć na tarce.
- Jabłko, rzodkiewkę i szczypiorek wymieszać z serkiem i przyprawić do smaku. Ogórki wypełnić farszem. Udekorować plasterkami rzodkiewek.