Ogórkowe wieżyczki z nadzieniem rzodkiewkowym - efektowna i lekka przystawka

Ogórkowe wieżyczki z nadzieniem rzodkiewkowym - efektowna i lekka przystawka

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ogórkowe wieżyczki to pyszna, lekka przekąska.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

To bardzo łatwa w przygotowaniu, smaczna i jednocześnie bardzo efektowna przekąska. Ogórkowe wieżyczki bardzo ładnie wyglądają na stole. Sprawdzą się zwłaszcza w sezonie, kiedy mamy najlepsze świeże warzywa.

Składniki

  • 2 długie ogórki

  • 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego

  • 0,5 pęczka szczypiorku

  • 6 rzodkiewek

  • 0,5 jabłka

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ogórki obrać i pokroić na kawałki o długości ok 4 cm. Wydrążyć łyżeczką środek pozostawiając dno.

  • Szczypiorek posiekać drobno, jabłko i rzodkiewkę (2 zostawić do dekoracji) umyć i zetrzeć na tarce.

  • Jabłko, rzodkiewkę i szczypiorek wymieszać z serkiem i przyprawić do smaku. Ogórki wypełnić farszem. Udekorować plasterkami rzodkiewek.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0