Pieczona noga z indyka: przepis na soczyste podudzie indycze w musztardzie [GALERIA FOTO]
Fantastyczne smażone kuleczki cukiniowe z miętą i serem

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Smażone kuleczki cukiniowe skradną serca wielbicieli małych przekąsek.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 25 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Smażone kuleczki cukiniowe to pyszna przekąska, która ma szansę stać się hitem imprezy. Z zewnątrz chrupiące, w środku mięciutkie, z delikatnym i świeżym aromatem mięty. Znakomicie smakują podane do piwa.
Składniki
2 cukinie
1 cebula
5 kromek białego chleba
50 g żółtego sera
1/2 pęczka świeżej mięty
2 jajka
pieprz i sól
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
Cukinie umyj i zetrzyj na tarce, posyp solą i odstaw na 10 min. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, chleb zmiel w blenderze.
Cukinię odcedź z nadmiaru płynu i wymieszaj z chlebem i serem. Dodaj posiekaną drobno miętę i żółtka jaj. Przypraw do smaku.
Białka jajek ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą warzywną. Z masy formuj niewielkie kulki i smaż w głębokim tłuszczu na złoto.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska