Szybka zupa owocowa uwielbiana przez dzieci - przepis

2021-04-01
Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Szybka zupa owocowa - uwielbiana przez dzieci
Autor: Międzybrodzkie Makarony Tak podana zupa owocowa zachwyci nawet największego niejadka
łatwy
25 min
4

Specjalnie dla najmłodszych powstał przepis na kolorową zupę owocową. Jest to lekka i pyszna potrawa, która zadowoli podniebienie nawet największego niejadka, a rodzicom zaoszczędzi mnóstwo czasu. Podajemy przepis na zupę owocową według Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

SKŁADNIKI

  • 1 kg ulubionych owoców (porzeczki, wiśnie, truskawki, maliny itp.)
  • 1 l wody
  • 150 ml słodkiej śmietany
  • 250 g makaronu w kształcie gwiazdek
  • 1 łyżka mąki
  • cukier do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.
  • Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.
  • Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.
  • Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową.
  • Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.
Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy