Pachnąca wanilią zupa truskawkowa z makaronem - nie tylko dla dzieci

Sylwia Chmielewska
Pachnąca wanilią zupa truskawkowa z makaronem
Autor: thinkstockphotos.com Pachnąca wanilią zupa truskawkowa z makaronem - można ją zrobić zarówno ze świeżych, jak i mrożonych truskawek 
łatwy
15 min
4

Tę zupę robi się bardzo szybko. Pachnącą wanilią zupę truskawkową, w sezonie truskawkowym zjedzą chętnie nie tylko dzieci. Zupa truskawkowa świetnie smakuje także przygotowana z truskawek mrożonych.

SKŁADNIKI

  • 500 g truskawek
  • szklanka śmietanki 18% słodkiej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • pół łyżeczki esencji waniliowej
  • ulubiony makaron

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Truskawki rozdrabniamy blenderem.
  • Wsypujemy cukier i powoli wlewamy śmietankę.
  • Miksujemy i dodajemy esencję.
  • Zalewamy zupą ugotowany makaron. Smacznego!
Sylwia Chmielewska