Zupa fasolkowa z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Zupa fasolkowa
Autor: Shutterstock Zupa fasolkowa to pomysł na wykorzystanie kolorowej fasolki.
łatwy
30 min
4

Zupa fasolkowa z programu beszamel.pl DIETETYCZNIE dostarcza w jednej porcji 210 kcal. Jest dobrze zbilansowana, odżywcza i zdrowa. Przepis przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Polecamy.

SKŁADNIKI

  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 ziemniak
  • 1 mała marchewka
  • 50 g fasolki szparagowej zielonej
  • 50 g fasolki szparagowej żółtej
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki śmietany 12%

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Czosnek posiekać i zeszklić na maśle w garnku. Dolać gorący bulion.
  • Ziemniaka i marchew pokroić w kostkę, dodać do gotującego się bulionu.
  • Gotować 10 min. Po tym czasie dodać umytą i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę.
  • Całość gotować 15 - 20 min. Dodać kurkumę i ulubione przyprawy.
  • Na koniec zupę zabielić śmietaną.