Zupa fasolkowa z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Zupa fasolkowa z programu beszamel.pl DIETETYCZNIE dostarcza w jednej porcji 210 kcal. Jest dobrze zbilansowana, odżywcza i zdrowa. Przepis przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Polecamy.
SKŁADNIKI
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 ząbek czosnku
- 1 ziemniak
- 1 mała marchewka
- 50 g fasolki szparagowej zielonej
- 50 g fasolki szparagowej żółtej
- ½ łyżeczki kurkumy
- 2 łyżki śmietany 12%
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Czosnek posiekać i zeszklić na maśle w garnku. Dolać gorący bulion.
- Ziemniaka i marchew pokroić w kostkę, dodać do gotującego się bulionu.
- Gotować 10 min. Po tym czasie dodać umytą i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę.
- Całość gotować 15 - 20 min. Dodać kurkumę i ulubione przyprawy.
- Na koniec zupę zabielić śmietaną.