Pomidorowa z czerwoną fasolą i mielonym mięsem
2022-03-28
łatwy
30 min
4
Pomidorowa z czerwoną fasolą i mielonym mięsem to łatwa zupa o niesamowitym smaku, którą przygotujesz w mniej niż pół godziny. Esencjonalna, obita i przepyszna pomidorowa wzbogacona fasolą z puszki zmieloną wieprzowiną zachwyci twoich bliskich. Koniecznie wypróbuj ten łatwy przepis!
SKŁADNIKI
- 250-300 g mielonego mięsa wieprzowego
- 2 łyżki oleju
- 2 papryki, pokrojona w kostkę
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 6 ząbków czosnku, drobno posiekanych
- 200 ml przecieru pomidorowego
- 1 puszka pomidorów krojonych w puszce
- 1,2 l rosołu drobiowego
- 2 puszki czerwonej fasoli
- oregano, pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W garnku z grubym dnem rozgrzać olej. Dodać mięso i smażyć, aż straci kolor.
- Do mięsa dodać paprykę, cebulę i czosnek. Smażyć do zeszklenia cebuli.
- Do garnka dodać przecier pomidorowy i krojone pomidory. Zagotować.
- Wlać rosół. Przprawić oregano. Gotować 20 minut.
- Na koniec dodać osączoną fasolę. Zamieszać i ponownie zagotować.
- Spróbować i ewentualnie doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Domowy przecier pomidorowy. Najlepsza baza do zup i sosów.