Niecodzienna zupa gruszkowo-pietruszkowa
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Ni z gruszki, ni z pietruszki. A właśnie że i z gruszki, i z pietruszki. Zupa gruszkowo-pietruszkowa zaskakuje intensywnym aromatem i harmonią smaków.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 3 gruszki
- 3 pietruszki
- 1 pęczek natki
- mala cebula
- 1 szklanka bulionu
- tymianek
- gałka muszkatołowa
- pieprz i sól
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Gruszki i pietruszki umyć i obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić na plasterki.
- Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, a następnie dodać gruszki i pietruszkę.
- Podlać bulionem i gotować do miękkości, zmiksować, przyprawić.
- Podawać z posiekaną natką.