Genialna zupa pizza: niskowęglowodanowy posiłek dla całej rodziny
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Zupa pizza to czysty smak włoskiej kuchni. Wszystkie nasze ulubione aromaty w jednym talerzu. Niskowęglowodanowy posiłek dla całej rodziny.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 500 g grubej kiełbasy np. szynkowej lub krakowskiej parzonej
- 150 g pieczarek
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 1 l bulionu wołowego
- 450 g serka kremowego
- 50 g oliwek czarnych
- 1 łyżka ziół włoskich: oregano, bazylia, tymianek
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
- 250 g mozzarelli w kulkach
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W garnku z grubym dnem zrumienić kiełbasę pokrojoną w kostkę.
- Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć kilka minut.
- Wlać przecier pomidorowy i bulion wołowy. Zagotować.
- Dodać serek kremowy, oliwki pokrojone na plasterki oraz zioła.
- Rozlać do talerzy i dodać kulki mozzarelli