Francuska zupa porowo-ziemniaczana

Francuska zupa porowo-ziemniaczana
Autor: Shutterstock Francuska zupa porowo-ziemniaczana jest prosta i pyszna - czego chcieć więcej?
łatwy
25 min
4

Francuska zupa porowo-ziemniaczana jest tak łatwa do przygotowania, że aż trudno uwierzyć, że coś tak prostego może byc tak smaczne. Polecamy!

SKŁADNIKI

  • 1 por
  • 600-700 g ziemniaków
  • ok. 1 l bulionu warzywnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 płaska łyżka mąki
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • koperek albo cienkie plasterki pora do posypania zupy

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ziemniaki i pora pokroić (obie części pora) i podsmażyć na oliwie. Na koniec zasmażyć je z łyżką maki.
  • Zalać ciepłym bulionem, gotować do miękkości.
  • Doprawić solą i pieprzem, podawać zupę posypaną koperkiem lub porem.
Beszamel - Por: wartość odżywcza i właściwości pora
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej