Surówka z rukoli do obiadu - jak przygotować najprostszą obiadową surówkę z rukoli

Surówka z rukoli do obiadu
Autor: Shutterstock
łatwy
15 min
5

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Surówka z rukoli do obiadu to pyszna i pełna witamin porcja warzyw. Można ją przygotować w kilka minut i podać niemal do każdej potrawy. Zawsze smakuje świetnie. My polecamy surówkę z rukoli z rzodkiewką i świeżym ogórkiem.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rukolę umyć i osuszyć, ogórka umyć i poszatkować w cieniutkie plasterki, rzodkiewki umyć - główki pokroić w plasterki a liście poszatkować.
  • Warzywa wymieszać w sporej misce, skropić oliwią z oliwek i ewentualnie sokiem z cytryny. Posolić do smaku.
Rukola, czyli sałata z charakterem. Właściwości odżywcze i zastosowanie rukoli w kuchni

Galeria: 21 przepisów na surówki obiadowe

Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej