Surówka z rukoli do obiadu - jak przygotować najprostszą obiadową surówkę z rukoli
2022-01-31
łatwy
15 min
5
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Surówka z rukoli do obiadu to pyszna i pełna witamin porcja warzyw. Można ją przygotować w kilka minut i podać niemal do każdej potrawy. Zawsze smakuje świetnie. My polecamy surówkę z rukoli z rzodkiewką i świeżym ogórkiem.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie liści rukoli
- 1 spory świeży ogórek
- 1 pęczek rzodkiewek
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rukolę umyć i osuszyć, ogórka umyć i poszatkować w cieniutkie plasterki, rzodkiewki umyć - główki pokroić w plasterki a liście poszatkować.
- Warzywa wymieszać w sporej misce, skropić oliwią z oliwek i ewentualnie sokiem z cytryny. Posolić do smaku.
Rukola, czyli sałata z charakterem. Właściwości odżywcze i zastosowanie rukoli w kuchni