Surówka z ogórków kiszonych. Wystarczą 3 składniki i 5 minut
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Jaką surówkę można zrobić z ogórków kiszonych? Powiedź na to pytanie jest prosta tak samo jak ten sprawdzony przepis. Pyszna i zdrowa surówka z ogórków kiszonych to świetny i uniwersalny dodatek do obiadu. Jej przygotowanie jest banalnie łatwe i zajmuje tylko pięć minut z zegarkiem w ręku, więc można ją zrobić nawet w ostatniej chwili. Poznajcie łatwy i ekspresowy przepis na pyszną surówkę z ogórków kiszonych.
Co dodać do surówki z kiszonych ogórków?
Pyszna domowa surówka z ogórków kiszonych przyrządzona według tego prostego przepisu jest pełna smaku i cennych substancji odżywczych. Na liście składników potrzebnych do jej przygotowania znalazły się proste i tanie produkty, które są w sklepach przez cały rok.
Aby przygotować w domu pyszną i zdrową surówkę z ogórków kiszonych, potrzebne są tylko trzy składniki, dwie przyprawy i oliwa z oliwek. Na liście składników znalazły się więc takie produkty jak:
- ogórki kiszone
- jabłko
- cebula
- przyprawy – sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- oliwa z oliwek
Jak zrobić surówkę do obiadu z ogórków kiszonych?
W tym łatwym i sprawdzonym przepisie dowiecie się, jak zrobić surówkę z ogórka kiszonego i cebuli. Przepis na tę błyskawiczną surówkę jest bardzo łatwy. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, dlatego smakowity dodatek do obiadu można zrobić tuż przed podaniem dania głównego.
Przepis na surówkę z ogórków kiszonych jest podzielony na poszczególne kroki, co znacznie ułatwia przygotowanie.
- 1. krok – pokrojenie składników
- 2. krok – wymieszanie i doprawienie surówki z ogórków kiszonych
- 3. krok – podanie surówki do ogórków kiszonych
Do czego podawać surówkę z ogórków kiszonych?
Pyszna i pełna zdrowia surówka z ogórków kiszonych to świetny dodatek do obiadu. Podkreśli smak dań mięsnych jak gulasze, kotlety czy pieczenie. Pysznie łączy się z daniami wegetariańskimi. W składzie surówki z ogórków kiszonych nie ma produktów pochodzenia zwierzęcego, więc bez obaw mogą ją wcinać weganie.
SKŁADNIKI
- 5 ogórków kiszonych
- 1 jabłko
- 1/2 cebuli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ogórki kiszone pokroić w półplasterki. Jabłko obrać i pokroić w cienkie słupki. Cebulę pokroić w piórka.
- Składniki przełożyć do miski i wymieszać.
- Wlać oliwę z oliwek i doprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać.
- Podawać jako dodatek do obiadu.