TOP 11 przepisów na GULASZE sycące i konkretne
2021-11-02
13:13
Na samą myśl o gulaszu robi się ciepło na duszy. Bo takie właśnie są gulasze: ciepłe, krzepiące i kojące. I choć robi się również gulasze z warzyw, to najsmaczniejsze są te z mięsa, podrobów i dziczyzny. Zobacz 11 sprawdzonych przepisów na łatwe gulasze z konkretnych składników.
Gdy myślimy kuchnia węgierska, od razu kojarzymy gulasz. Ale gulasz i inne mięsne potrawki znane są pod każdą szerokością geograficzną. Samo słowo gulyàs oznacz po węgiersku pasterza. Bo właśnie z kuchni pasterskiej, szalenie prostej i łatwej wywodzi się ta najpyszniejsza potrawa świata. Gotowanie na pastwisku oznacza jeden garnek, krojenie na duże kawałki i powolne duszenie. Gulasz im dłużej gotowany tym lepszy.
ZOBACZ GALERIĘ 11 PRZEPISÓW na GULASZE, które odmienią Twoje życie
Gęsina - dlaczego warto jeść mięso z gęsi