Sałatka z selerem konserwowym, jajkiem i kukurydzą. Świetne połączenie prostych składników

Sałatka z selera konserwowego z jajkiem i kukurydzą
Autor: Shutterstock Sałatka z selera konserwowego z jajkiem i kukurydzą to bardzo smaczne połącznie smaków.
łatwy
20 min
4

Prosta, smaczna i niedroga. taka jest sałatka z selera naciowego z jajkiem i kukurydzą. Do tego do jej przygotowania potrzebujesz dosłownie kilkunastu minut.

SKŁADNIKI

  • 1 słoik selera konserwowego
  • 3 jajka na twardo
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • pieprz i sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Selera i kukurydze odcedzić na sicie i przełożyć do miski.
  • Jajka pokroić w kostkę i dodać do warzyw razem z majonezem i jogurtem.
  • Składniki wymieszać, sałatkę doprawić do smaku sola, pieprzem i ewentualnie musztardą.
Seler zwyczajny – dlaczego warto jeść selery?
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej