Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami

Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami
Autor: Shutterstock Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami jest sycąca i pożywna
łatwy
20 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami to dla mnie super pożywne samodzielne danie, które chętnie zabieram ze sobą do pracy i zjadam w porze lunchu. Daje mi energię na reszt dnia, jest smaczna a jednocześnie nie obciąża nadmiernie.

SKŁADNIKI

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 spory pomidor
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 strączka czerwonego chili
  • opcjonalnie 1 ząbek czosnku
  • kilka gałązek natki pietruszki lub kolendry
  • oliwa czosnkowa

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidory pokroić w kostkę, paprykę czerwoną również.
  • Zieleninę umyć i posiekać, chili oczyścić z nasion i drobniutko pokroić.
  • Fasolę odcedzić i przepłukać, dodać do miski wraz z pomidorami, papryką, chili i zieleniną.
  • Całość wymieszać i skropić oliwą. 
Odmiany i właściwości papryki
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek kulinarnych "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Miłośniczka dobrej kuchni i prostych przepisów. Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z …

więcej