Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami

Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami
Autor: Shutterstock Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami jest sycąca i pożywna
łatwy
20 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami to dla mnie super pożywne samodzielne danie, które chętnie zabieram ze sobą do pracy i zjadam w porze lunchu. Daje mi energię na reszt dnia, jest smaczna a jednocześnie nie obciąża nadmiernie.

Składniki

1 puszka fasoli czerwonej

1 spory pomidor

1 papryka czerwona

1/2 strączka czerwonego chili

opcjonalnie 1 ząbek czosnku

kilka gałązek natki pietruszki lub kolendry

oliwa czosnkowa

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Pomidory pokroić w kostkę, paprykę czerwoną również.

Zieleninę umyć i posiekać, chili oczyścić z nasion i drobniutko pokroić.

Fasolę odcedzić i przepłukać, dodać do miski wraz z pomidorami, papryką, chili i zieleniną.

Całość wymieszać i skropić oliwą. 

Odmiany i właściwości papryki
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek kulinarnych "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Miłośniczka dobrej kuchni i prostych przepisów. Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z ...

więcej