Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami
2021-05-09
łatwy
20 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Sałatka gruzińska z czerwoną fasolą i pomidorami to dla mnie super pożywne samodzielne danie, które chętnie zabieram ze sobą do pracy i zjadam w porze lunchu. Daje mi energię na reszt dnia, jest smaczna a jednocześnie nie obciąża nadmiernie.
SKŁADNIKI
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 spory pomidor
- 1 papryka czerwona
- 1/2 strączka czerwonego chili
- opcjonalnie 1 ząbek czosnku
- kilka gałązek natki pietruszki lub kolendry
- oliwa czosnkowa
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidory pokroić w kostkę, paprykę czerwoną również.
- Zieleninę umyć i posiekać, chili oczyścić z nasion i drobniutko pokroić.
- Fasolę odcedzić i przepłukać, dodać do miski wraz z pomidorami, papryką, chili i zieleniną.
- Całość wymieszać i skropić oliwą.
Odmiany i właściwości papryki