Kremowa sałatka z ziemniaków i selera naciowego

Kremowa sałatka z ziemniaków i selera naciowego
Autor: Shutterstock Delikatny smak ziemniaków i jaj równoważą seler i cebula oraz sos majonezowy.
łatwy
25 min
4

Kremowa sałatka z ziemniaków i selera naciowego ma orzeźwiający i dość zdecydowany smak dzięki dodatkowi musztardy i cebulki. Kremowy sos majonezowy pozwala połączyć smaki warzyw w jedną spójną całość.

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 6 średnich ziemniaków
  • 2 średnie łodygi selera
  • 1 średnia cebula
  • 4 jajka na twardo
  • Sos
  • 1 szklanka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka białego octu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  •  Ziemniaki ugotuj w łupinkach, ostudź i obierz, pokrój w kostkę.
  • Selera pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Dodaj do ziemniaków.
  • Jajka obierz i pokrój w kostkę, dodaj do sałatki.
  • Wymieszaj składniki sosu, dodaj do warzyw i ponownie wymieszaj. Sałatkę odstaw do lodówki przynajmniej na godzinę, by się przegryzła.
  • Podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.