Kremowa sałatka z ziemniaków i selera naciowego
2021-03-29

łatwy
25 min
4
Kremowa sałatka z ziemniaków i selera naciowego ma orzeźwiający i dość zdecydowany smak dzięki dodatkowi musztardy i cebulki. Kremowy sos majonezowy pozwala połączyć smaki warzyw w jedną spójną całość.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 6 średnich ziemniaków
- 2 średnie łodygi selera
- 1 średnia cebula
- 4 jajka na twardo
- Sos
- 1 szklanka majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka białego octu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki ugotuj w łupinkach, ostudź i obierz, pokrój w kostkę.
- Selera pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Dodaj do ziemniaków.
- Jajka obierz i pokrój w kostkę, dodaj do sałatki.
- Wymieszaj składniki sosu, dodaj do warzyw i ponownie wymieszaj. Sałatkę odstaw do lodówki przynajmniej na godzinę, by się przegryzła.
- Podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.