Cytrynowy kuskus z fetą i pomidorkami
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Cytrynowy kuskus z fetą i pomidorkami to pyszna sałatka z kaszą. Sałatka tak przygotowana syci i może stanowić samodzielny posiłek. To także idealny dodatek do grillowanego mięsa.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 200 g sera feta
- pół cytryny, skórka i sok
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka listków mięty
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kaszę kuskus przygotować według wskazań producenta umieszczonych na opakowaniu. Wystudzić.
- Pomidorki przekroić na pół, serek feta pokroić w kostkę.
- Wymieszać kaszę z sokiem z cytryny, startą skórką i oliwą.
- Dodać pomidorki, fetę i listki mięty, delikatnie przemieszać.
- Odstawić do lodówki na 30 minut.
- Podawać sałatkę schłodzoną.