Sałatka z tuńczykiem i awokado
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Sałatka z tuńczykiem i awokado to świetny pomysł na zdrową i łatwą w przygotowaniu przekąskę. Dodaj do tuńczyka kukurydzę, czerwoną cebulę i awokado. Całość wymieszaj z lekkim majonezem. Mmm, palce lizać! Podajemy sposób przygotowania.
Gdy mocno rozdrobnisz składniki sałatki, możesz użyć jej do faszerowania wielkanocnych jajek. Zdrowa przekąska gotowa!
SKŁADNIKI
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 puszka (180 g) tuńczyka w zalewie
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- pół dojrzałego awokado
- 1 czerwona cebula średniej wielkości
- sól i czarny pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Jajka ugotuj na twardo i wystudź.
Do wysokiej miski wrzuć odcedzoną kukurydzę, tuńczyka i poszatkowaną cebulę.
Dodaj drobno pokrojone jajka, majonez i awokado i dosmacz całość solą i pieprzem.
Sałatkę podawaj z dodatkiem pieczywa, bezpośrednio po przygotowaniu.
Awokado - kalorie i właściwości smaczliwki. Dlaczego warto jeść awokado?