Wyśmienita sałatka z czerwonej kapusty z owocami
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Czerwona kapusta najlepiej smakuje jesienią, kiedy jest jej pod dostatkiem. Wystarczy dodać do niej ulubione owoce i pyszny sos i mamy wyśmienitą sałatkę. Na przykład połączyć ją z rodzynkami, gruszkami i pomarańczą i podkręcić pysznym, jogurtowo-miodowym sosem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 główka czerwonej kapusty
- 1 łyżka miodu
- 3 gruszki
- 3 łyżki octu miodowego
- garść rodzynek
- kawałek świeżego imbiru
- 2 łyżki sherry
- 1 pomarańcza
- 200 g jogurtu naturalnego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Imbir obrać i zetrzeć na tarce, dodać miód, ocet i gotować 3 min. Ostudzić, wymieszać z jogurtem i sherry, przyprawić.
- Kapustę posiekać i wymieszać z sosem, dodać rodzynki i pokrojone w kostkę gruszki i pomarańczę