Surówka z truskawkami i białą kapustą - duet polskich smaków [przepis]
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Warzywno-owocowy duet z polskimi smakami w roli głównej! Surówka z truskawkami i białą kapustą jest łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo pożywna. Sprawdź, jak zrobić ją krok po kroku - podajemy sprawdzony przepis.
SKŁADNIKI
- 1/2 główki młodej białej kapusty, 250 g truskawek
- sos: 200 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka miodu, 1 łyżeczka curry lub przyprawy chińskiej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić na 30 minut.
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na plasterki.
Przygotować sos, czyli wymieszać wszystkie składniki.
Truskawki dodać do kapusty, zalać sosem i lekko wymieszać.