Surówka z truskawkami i białą kapustą - duet polskich smaków [przepis]

Beata Lekszycka
surowka-z-truskawkami-i-biala-kapusta-duet-polskich-smakow-przepis.jpg
Autor: pixabay.com Biała kapusta to podsatwa wielu polskich surówek
łatwy
40 min
4

Warzywno-owocowy duet z polskimi smakami w roli głównej! Surówka z truskawkami i białą kapustą jest łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo pożywna. Sprawdź, jak zrobić ją krok po kroku - podajemy sprawdzony przepis.

SKŁADNIKI

  • 1/2 główki młodej białej kapusty, 250 g truskawek
  • sos: 200 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka miodu, 1 łyżeczka curry lub przyprawy chińskiej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić na 30 minut. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na plasterki. Przygotować sos, czyli wymieszać wszystkie składniki. Truskawki dodać do kapusty, zalać sosem i lekko wymieszać.
Beata Lekszycka