Surówka z pora z jabłkiem - prosta, tania, pyszna

Surówka z pora z jabłkiem - prosta, tania, pyszna
Autor: Shutterstock Surówka z pora z jabłkiem to ostro-słodka i odświeżająca dawka witamin.
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Surówka z pora z jabłkiem to kwintesencja prostoty, ale i smaku. Lekko ostry, intensywny por znakomicie komponuje się ze świeżością winnego jabłka, tworząc duet pyszny i świeży. Całość można połączyć kremowym naturalnym jogurtem lub sosem majonezowym.

SKŁADNIKI

  • 1 duży por
  • 2 duże winne jabłka
  • 3-4 łyżki kremowego jogurtu naturalnego
  • pieprz i sól
  • cukier

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pory umyć i drobno posiekać jasną część.
  • Jabłka umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Składniki wymieszać, zaprawić jogurtem i przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Beszamel - Por: wartość odżywcza i właściwości pora
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej