Surówka z cebulki dymki - wiosenna dawka odporności
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Surówka z cebulki dymki to cudowne zestawienie smaków - lekko ostrego szczypiorku, winnych jabłek i delikatnych aksamitnych jajek. Wiosenna i pełna witamin - doda energii i pomoże w ochronie przed infekcjami.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 2 pęczki cebulki dymki
- 2 winne jabłka
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki posiekanego koperku
- łyżka soku z cytryny
- 2-3 łyżki śmietany
- sól i szczypta cukru do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Obrane jabłka pokroić w cienkie słupki, skropić sokiem z cytryny.
- Połączyć z drobno posiekaną dymką i pokrojonymi w kostkę jajkami.
- Śmietanę wymieszać z cukrem, solą i koperkiem, polać sałatkę, wymieszać i schłodzić przed podaniem.