Sałatka fasolowa z wędzoną rybą i twarogiem
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Sałatka fasolowa z wędzoną rybą i twarogiem jest smaczna i bardzo treściwa. Daje poczucie sytości na długo, dostarczając wielu składników odżywczych. To dobra propozycja na lunch do pracy.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 200 g fasoli
- 150 g wędzonej ryby
- 1 jajko na twardo
- 80 g twarogu
- 100 g majonezu
- 25 ml białego wytrawnego wina
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Fasolę zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości i odcedzić. Można tez użyć fasolki z puszki.
- Rybę obrać z ości i rozdrobnić, jajko i ser pokroić w kosteczkę. Dodać do fasoli, wymieszać z majonezem, przyprawami i posiekaną natką.