Sałatka fasolowa z wędzoną rybą i twarogiem

Sałatka fasolowa z wędzoną rybą i twarogiem
Autor: Shutterstock Sałatka fasolowa z wędzoną rybą i twarogiem jest bardzo sycąca i pełna składników odżywczych.
łatwy
20 min
4

Sałatka fasolowa z wędzoną rybą i twarogiem jest smaczna i bardzo treściwa. Daje poczucie sytości na długo, dostarczając wielu składników odżywczych. To dobra propozycja na lunch do pracy.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 200 g fasoli
  • 150 g wędzonej ryby
  • 1 jajko na twardo
  • 80 g twarogu
  • 100 g majonezu
  • 25 ml białego wytrawnego wina
  • natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Fasolę zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości i odcedzić. Można tez użyć fasolki z puszki.
  • Rybę obrać z ości i rozdrobnić, jajko i ser pokroić w kosteczkę. Dodać do fasoli, wymieszać z majonezem, przyprawami i posiekaną natką.
  •