Pyszna sałatka ziemniaczana z czerwoną cebulą i kaparami
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Sałatka ziemniaczana z czerwoną cebulą i kaparami to połączenie swojskich smaków cebuli i ziemniaków z ziołami z nuta śródziemnomorskich kaparów. Smakuje wyśmienicie na dużym przyjęciu i kameralnym spotkaniu. Znakomita do mięs pieczonych i grillowanych.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 4-5 ugotowanych ziemniaków
- 2 czerwone cebule
- mały słoik kaparów
- pęczek koperku
- pęczek szczypiorku
- oliwa
- pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotowane i wystudzone ziemniaki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę.
- Szczypiorek i koperek drobno siekamy.
- Warzywa i zioła wrzucamy do miski, dodajemy odsączone z zalewy kapary,
- Sałatkę doprawiamy solą oraz pieprzem i polewamy oliwą.