Chrupka i wyrazista surówka z dyni z orzechami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Surowa dynia jest słodkawa, a jednocześnie orzeźwiająca i aromatyczna. Dodatek orzechów sprawia, że nabiera bardziej wyrazistego charakteru, a majonez nadaje surówce aksamitne wykończenie.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 400 g dyni
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 łyżka posiekanych orzechów
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- papryka w proszku
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Dynię obrać, oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Do startej dyni dodać posiekane orzechy i natkę pietruszki, wymieszać.
- Majonez wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami i dodać do surówki.