Pełna witamin surówka z jarmużu z kiszonymi ogórkami i jabłkiem
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Jarmuż kilka lat temu tryumfalnie powrócił na nasze stoły, dzięki swoim właściwościom prozdrowotnym. Najzdrowszy jest podawany na surowo, na przykład w pysznej surówce.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 250 g jarmużu
- 2 kiszone ogórki
- 2 winne jabłka
- 1/2 szklanki śmietany
- sok z cytryny
- sól
- cukier
- 1 łyżka posiekanej natki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jarmuż umyć, oczyścić z twardych włókien i drobno poszatkować.ogórki i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Śmietanę doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać jarzyny ze śmietaną. Posypać natką.