Azjatycka sałatka z ulwy sałatowej z paluszkami krabowymi i cytryną
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Francuska ulwa sałatowa coraz częściej pojawia się w polskich sklepach. Warto wykorzystać ją do przygotowania smacznych, lekkich, niskokalorycznych i bardzo zdrowych sałatek - na przykład takiej z marchewką i sezamem.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ulwy sałatowej
- 1 opakowanie paluszków krabowych
- 1 niewielka marchewka
- ziarno jasnego sezamu
- sok z cytryny
- kilka kropli oleju sezamowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sałatę umyj i osusz, pokrój w paski. Marchewkę zszatkuj na bardzo cieniutkie plasterki.
- Paluszki krabowe pokrój w drobne krążki.
- Warzywa wymieszaj z paluszkami, skrop sokiem z cytryny oraz olejem sezamowym.
- Przed podaniem posyp ziarenkami sezamu.