Azjatycka sałatka z ulwy sałatowej z paluszkami krabowymi i cytryną
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Francuska ulwa sałatowa coraz częściej pojawia się w polskich sklepach. Warto wykorzystać ją do przygotowania smacznych, lekkich, niskokalorycznych i bardzo zdrowych sałatek - na przykład takiej z marchewką i sezamem.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ulwy sałatowej
 - 1 opakowanie paluszków krabowych
 - 1 niewielka marchewka
 - ziarno jasnego sezamu
 - sok z cytryny
 - kilka kropli oleju sezamowego
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sałatę umyj i osusz, pokrój w paski. Marchewkę zszatkuj na bardzo cieniutkie plasterki.
 - Paluszki krabowe pokrój w drobne krążki.
 - Warzywa wymieszaj z paluszkami, skrop sokiem z cytryny oraz olejem sezamowym.
 - Przed podaniem posyp ziarenkami sezamu.