Znakomita pasta z twarożku ołomunieckiego
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Smaczna i niezwykle aromatyczna pasta z twarożku ołomunieckiego to znakomity dodatek do kanapek, krakersów lub pokrojonych w słupki świeżych warzyw.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 25o g twarożku ołomunieckiego
- 2 łyżki miękkiego masła
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 4 łyżki jasnego piwa
- 1 szlotka
- 4 łyżki posiekanego drobnego szczypiorku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- kminek mielony
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Twarożek i masło dokładnie rozgnieć widelcem.
- Dodaj śmietanę i piwo i połącz składniki w jednolitą masę.
- Szalotkę obierz i drobno posiekaj, szczypiorek posiekaj. Dodaj do pasty.
- Dopraw solą, pieprzem i kminkiem.