Wystrzałowe roladki z chleba tostowego w boczku - zachwycająca przekąska za grosze!

Wystrzałowe roladki z chleba tostowego w boczku - zachwycająca przekąska za grosze!
Autor: Shutterstock Chleb tostowy to doskonały produkt do stworzenia łatwych i pysznych przekąsek
łatwy
25 min
4

Wystrzałowe roladki z chleba tostowego w boczku to idealna ciepła przekąska za grosze. Niesamowicie efektowna, łatwa do przygotowania, sprawdzi się na imprezie, podczas oglądania meczu czy serialu.

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie chleba tostowego
  • 40-50 dag ostrego żółtego sera w kawałku
  • boczek w cienkich plastrach - w liczbie odpowiadającej liczbie kromek chleba
  • świeża papryka, pokrojona w paseczki
  • majonez
  • ketchup

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować na cienki plaster.
  • Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach,
  • Posmarować każdą kromkę majonezem i ketchupem, nie przesadzając z ilością, żeby kromki się nie rozmoczyły, a nadmiar sosu nie wypłynął podczas zwijania kromek w roladki.
  • Na każdej kromce ułoży paseczek papryki, posypać startym serem i zwinąć roladkę. Każdą roladkę owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką.
  • Roladki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-15 minut (do momentu aż boczek zrobi się przyjemnie chrupiący i wypieczony).
Domowy majonez: szybki przepis na majonez w 10 sekund
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej