Wiosenna pasta kanapkowa z jajek, z dodatkiem kurkumy
2021-03-29
łatwy
5 min
4
Oto propozycja na wiosenne zielono-żółte śniadanie, pełne energii z protein z jaj, witamin i żelaza z natki pietruszki oraz przeciwutleniaczy i substancji wzmacniających odporność na wszelkie infekcje z kurkumy i chrzanu. Pastę jajeczną podajemy z grzankami z bagietki albo z pumperniklem. Wiosenna pasta kanapkowa z jajek może z powodzeniem być podana na wielkanocne śniadanie.
SKŁADNIKI
- 5 jajek
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy
- listki sałaty
- sól
- czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ugotować na twardo (10 minut), po wystudzeniu obrać ze skorupek i posiekać.
- Dodać majonez, chrzan i posiekaną natkę, kurkumę. Wymieszać
- Doprawić do smaku. Podawać z liśćmi sałaty.