Wiosenna pasta kanapkowa z jajek, z dodatkiem kurkumy

2021-03-29
Wiosenna pasta kanapkowa z jajek, z dodatkiem kurkumy
Autor: thinkstockphotos.com Wiosenna pasta kanapkowa z jajek, z dodatkiem kurkumy, to pyszny i zdrowy dodatek do chleba. 
łatwy
5 min
4

Oto propozycja na wiosenne zielono-żółte śniadanie, pełne energii z protein z jaj, witamin i żelaza z natki pietruszki oraz przeciwutleniaczy i substancji wzmacniających odporność na wszelkie infekcje z kurkumy i chrzanu. Pastę jajeczną podajemy z grzankami z bagietki albo z pumperniklem. Wiosenna pasta kanapkowa z jajek może z powodzeniem być podana na wielkanocne śniadanie.

SKŁADNIKI

  • 5 jajek
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy
  • listki sałaty
  • sól
  • czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ugotować na twardo (10 minut), po wystudzeniu obrać ze skorupek i posiekać.
  • Dodać majonez, chrzan i posiekaną natkę, kurkumę. Wymieszać
  • Doprawić do smaku. Podawać z liśćmi sałaty.