Wigilijny tatar z wędzonego łososia: prosty przepis na smaczną przekąskę
2021-11-30
łatwy
10 min
4
Dieta bezglutenowa
Na wigilijnym stole podstawą są dania z ryb. Polecamy pyszną wigilijną przekąskę do szybkiego przygotowania - tatar z wędzonego łososia.
SKŁADNIKI
- 150 g łososia wędzonego (w kawałku)
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- 1 cytryna
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Łososia pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekaj.
- Z rozdrobnionego mięsa ryby uformuj łyżką kulki. Ułóż je na talerzu.
- Posyp posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem do smaku.
- Przed podaniem skrop cytryną. Udekoruj cytryną i natką pietruszki.
Ryby morskie – dlaczego warto je jeść?