Tzatziki z botwinki i serka wiejskiego - pyszna i zdrowa pasta do wszystkiego

Tztziki z botwinki i serka wiejskiego
Autor: Shutterstock Tztziki z botwinki i serka wiejskiego to pyszny dodatek, który pasuje niemal do każdego dania.
łatwy
15 min
2

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

To moje tegoroczne odkrycie, które z pewnością pozostanie ze mną na długo. Smakuje nieziemsko, jest superzdrowe i proste do zrobienia. Jak dla mnie pasuje do wszystkiego - do mięsa, drobiu, warzyw i pieczywa. Do chipsów też, ale wtedy nie jest już tak zdrowo. 

SKŁADNIKI

  • 1 pęczek botwiny
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Botwinkę umyć, osuszyć i drobno posiekać gałązki, buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
  • Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z serkiem, przyprawić solą i pieprzem.
  • Wymieszać botwinkę z serkiem wiejskim. Gotowe.
Beszamel - Buraki
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej