Tzatziki z botwinki i serka wiejskiego - pyszna i zdrowa pasta do wszystkiego
2021-05-23
łatwy
15 min
2
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
To moje tegoroczne odkrycie, które z pewnością pozostanie ze mną na długo. Smakuje nieziemsko, jest superzdrowe i proste do zrobienia. Jak dla mnie pasuje do wszystkiego - do mięsa, drobiu, warzyw i pieczywa. Do chipsów też, ale wtedy nie jest już tak zdrowo.
SKŁADNIKI
- 1 pęczek botwiny
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- 1 ząbek czosnku
- sok z cytryny
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Botwinkę umyć, osuszyć i drobno posiekać gałązki, buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
- Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z serkiem, przyprawić solą i pieprzem.
- Wymieszać botwinkę z serkiem wiejskim. Gotowe.
Beszamel - Buraki