Tortilla z awokado, tofu i warzywami

2021-12-22
Tortilla z awokado, tofu i warzywami
Autor: jeszcolubisz.pl
łatwy
20 min
1

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Chrupiąca, aromatyczna tortilla - pyszna tak, że nawet nie zauważysz, że nie zawiera mięsa i ma mało kalorii.
Kalorie: 409 kcal Białko: 21 g Tłuszcz: 22 g Węglowodany: 41 g

Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:

  • 16 rodzajów diet online do wyboru
  • spersonalizowany plan dietetyczny
  • jadłospis z przepisami i listą zakupów
  • opiekę wykwalifikowanego dietetyka
  • monitoring aktywności fizycznej

Sprawdź dietę dla siebie >

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka mieszanki liści sałat
  • 120 g tofu naturalnego
  • ½ pomidora
  • 1 placek tortilli
  • 2 plastry, ½ awokado 
  • ½ czerwonej papryki
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Tofu odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ, a następnie rozgnieć je widelcem i dopraw.
  • Warzywa umyj i pokrój.
  • Tortillę podgrzej na patelni, a następnie posmaruj awokado i ułóż na niej pozostałe składniki.
  • Zawiń dolny brzeg i zwiń wrapa w rulon. Na końcu zwiąż sznureczkiem lub zawiń folią aluminiową.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online