Tortilla z awokado, tofu i warzywami
2021-12-22
łatwy
20 min
1
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Chrupiąca, aromatyczna tortilla - pyszna tak, że nawet nie zauważysz, że nie zawiera mięsa i ma mało kalorii.
Kalorie: 409 kcal Białko: 21 g Tłuszcz: 22 g Węglowodany: 41 g
Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:
- 16 rodzajów diet online do wyboru
- spersonalizowany plan dietetyczny
- jadłospis z przepisami i listą zakupów
- opiekę wykwalifikowanego dietetyka
- monitoring aktywności fizycznej
SKŁADNIKI
- 1 szklanka mieszanki liści sałat
- 120 g tofu naturalnego
- ½ pomidora
- 1 placek tortilli
- 2 plastry, ½ awokado
- ½ czerwonej papryki
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Tofu odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ, a następnie rozgnieć je widelcem i dopraw.
- Warzywa umyj i pokrój.
- Tortillę podgrzej na patelni, a następnie posmaruj awokado i ułóż na niej pozostałe składniki.
- Zawiń dolny brzeg i zwiń wrapa w rulon. Na końcu zwiąż sznureczkiem lub zawiń folią aluminiową.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online