Tatar z wędzonego łososia z kaparami: przepis na najlepszą przystawkę
2021-11-30
łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Tatar z łososia wędzonego z kaparami to oryginalny pomysł na rybną przystawkę - idealny na Wigilię, sylwestrowe czy karnawałowe przyjęcie oraz na inne rodzinne uroczystości. Podajemy dokładny, sprawdzony przepis na tatar z wędzonego łososia – pyszny i efektowny.
SKŁADNIKI
- 300 g filetu z wędzonego łososia
- szczypiorek
- 2 łyżki marynowanych kaparów OLE!
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 ogórki kiszone
- 1 duża cebula
- oliwa z oliwek
- odrobina pieprzu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Najpierw bardzo drobno kroimy w kosteczkę łososia, wrzucamy do dużej misy.
Następnie w drobną kosteczkę kroimy resztę składników: ogórki, cebule, kapary.
Wrzucamy wszystko do misy i mieszamy.
Dodajemy szczyptę pieprzu, musztardę i oliwę z oliwek.
Mieszamy całość i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Następnie możemy uformować tatara w kuleczki i delikatnie posypać je szczypiorkiem.
Ryby morskie – dlaczego warto je jeść?