TATAR z pieczarek i śledzików anchois - pyszna przekąska
2021-11-30
średni
20 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Tatar z pieczarek i śledzi to ciekawa propozycja na przystawkę dla tych, którzy nie lubią surowego mięsa albo uwielbiają świeże ryby. Jak go przygotować? Podajemy dobry przepis.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki oczyść i bardzo drobno pokrój. Zalej sokiem z cytryny i octem i odstaw do zamarynowania.
- Pozostałe składniki pokrój w niewielką kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, skrój także natkę pietruszki.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj razem z zamarynowanymi pieczarkami. Przełóż zawartość do miseczki wyłożonej folią spożywczą i dobrze dociśnij z wierzchu. Wstaw do lodówki na kilka godzin albo na całą noc. Przed podaniem odwróć do góry dnem na talerzu i zdejmij folię. Udekoruj listkami natki pietruszki.
Śledzie a zdrowie: właściwości, wartości odżywcze. Dlaczego warto jeść śledzie?
Sprawdź również przepisy na:
Śledzie z marchewką i selerem naciowym