TATAR z pieczarek i śledzików anchois [PYSZNA PRZEKĄSKA]
2019-11-29
![TATAR z pieczarek i śledzików anchois [PYSZNA PRZEKĄSKA]](http://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-CKcy-bth2-g1Nb_tatar-z-pieczarek-i-sledzikow-anchois-pyszna-przekaska-664x442-nocrop.jpg)
średni
20 min
4
Tatar z pieczarek i śledzi to ciekawa propozycja na przystawkę dla tych, którzy nie lubią surowego mięsa, albo uwielbiają świeże ryby. Jak go przygotować? Podajemy dobry przepis.
Składniki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Pieczarki oczyść i bardzo drobno pokrój. Zalej sokiem z cytryny i octem i odstaw do zamarynowania.
Pozostałe składniki pokrój w niewielką kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, skrój także natkę pietruszki.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj razem z zamarynowanymi pieczarkami. Przełóż zawartość do miseczki wyłożonej folią spożywczą i dobrze dociśnij z wierzchu. Wstaw do lodówki na kilka godzin albo na całą noc. Przed podaniem odwróć do góry dnem na talerzu i zdejmij folię. Udekoruj listkami natki pietruszki.
Sprawdź również przepisy na: