Smażone roladki z tortilli nadziewane kiełbaskami - idealne na imprezę albo niedrogi obiad

Smażone roladki z tortilli nadziewane kiełbaskami - idealne na imprezę albo niedrogi obiad
Autor: Shutterstock Smażone roladki z tortilli zawsze mają powodzenie na imprezach
łatwy
30 min
4

Smażone roladki z tortilli nadziewane kiełbaskami to pomysł na niedrogi obiad lub ciepłą przekąskę. Do nadziania możecie użyć parówek lub frankfurterek, albo cienkich białych kiełbasek - za każdym razem smak roladek będzie inny. Wyśmienicie smakują z sosem pomidorowym, salsą albo sosem jogurtowo-czosnkowym.

SKŁADNIKI

  • paczka tortilli
  • kiełbaski lub parówki w liczbie odpowiadającej liczbie placków tortilli w paczce
  • kilka pieczarek
  • 1 mała cebula drobno
  • starty ostry żółty ser (wg uznania)
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • łyżeczka masła

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki i cebulę drobno posiekać albo przepuścić przez maszynkę do mięsa z sitkiem o dużych oczkach. Masę podsmażyć na maśle do całkowitego odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
  • Środek tortilli posmarować farszem pieczarkowym, położyć wybraną kiełbaskę lub parówkę, posypać startym żółtym serem i zawinąć placek jak krokiety.
  • Smażyć na rozgrzanym oleju.
Parówki – wszystko, czego nie chcecie o niech wiedzieć, ale powinniście. Jak wybrać dobre parówki?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej