Roladki z boczku: przekąska z grilla
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Pieczony boczek w towarzystwie kiszonego ogórka to znakomita przekąska z grilla. Roladki można przygotować z surowego lub wędzonego boczku. Grillowane roladki z boczku będą smakowały dużym i małym.
SKŁADNIKI
- 4 plastry boczku (może być wędzony)
 - 2 kiszone ogórki (średniej wielkości)
 - 50 g żółtego sera
 - suszone zioła
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kiszone ogórki i ser pokroić w słupki.
 - Po jednym kawałku ogórka i żółtego sera układać na plasterku boczku. Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczką.
 - Piec na ruszcie posmarowanym olejem, tak aby roladki nie przywierały. Można posypać gotowymi przyprawami do grilla.
 - Z doświadczenia wiemy, że roladki najlepiej smakują, gdy da się więcej kiszonych ogórków.