Pyszna pasta z kurczaka z rosołu - idealne danie zero waste
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Zostały ci resztki kurczaka z obiadu? Nie wyrzucaj - zrób z nich pyszną pastę z kurczaka do pieczywa. Zdrową, niskokaloryczną i pozbawioną konserwantów. Bądź oszczędny i ekologiczny - a przede wszystkim zdrowy!
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 25 dag pieczonego lub gotowanego kurczaka
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki siekanego szczypiorku
- po 2 łyżki gęstej śmietany i majonezu
- sól i pieprz do smaku
- szczypta cukru
- szczypta otartej skórki cytrynowej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cytrynę sparzyć, osuszyć, zetrzeć na tarce.
- Wszystkie pozostałe składniki pasty drobno posiekać albo zblendować - zależnie od tego jaka konsystencja pasty nam bardziej odpowiada.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobinką cukru oraz otartą skórką cytrynową. Pasta doskonale smakuje na ciemnym pieczywie lub świeżej bułce.
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        